Koningsdag 2019!

Muziekplein De Til is een gezellig, kleinschalig muziekplein in het midden van het oude centrum van Leusden. Dit jaar zal in de ochtend de band Preparedmusic de muziek verzorgen.Preparedmusic is een jonge band uit de regio Amersfoort / Nijkerk, die op allerlei gelegenheden speelt. Daarnaast zal er voor de kinderen in de ochtend 3 rondes kinderbingo worden gespeeld, waar natuurlijk leuke prijzen te winnen zijn.  Wij zullen zorgen, dat er koffie/thee en een oranje lekkernij te verkrijgen is aan de bar, zodat u kunt genieten en bijpraten op ons plein. In de middag komt de Plusband uit Ermelo ons plein opvrolijken.Met hun super geweldige enthousiasme, energie en entertainment; veranderen ze elk podium tot een waanzinnig spektakel. Meezingende feestgangers, enthousiaste jeugd, en dansende ouders: stad en land werd omgetoverd tot een knallend feest.  Om te zorgen dat u niets van onze Koning hoeft te missen, zorgt de Oranjevereniging voor een groot scherm op ons plein. Komt u ook gezellig kijken op 27 april tussen 09.30 uur tot 17.00 uur?​

Aubade in de til

Op 27 april vond de aubade plaats bij De Til voor de 5 gedecoreerden uit Leusden. De vijf gedecoreerden van 2018 waren de heren Bleijerveld, Kranenburg en Mijzen en de dames Egtberts-Saalbrink en Valkengoed-Wiggerts. De gedecoreerden met hun naasten werden door de burgemeester, de heer Bouwmeester en twee wethouders, de heren Kiel (VVD) en Vos (CDA) in De Til ontvangen met koffie en oranje gebak. Daarna ging men naar buiten alwaar de harmonie De Lisiduna klaar stond. Teksten van liederen waren onder het publiek uitgedeeld en met volle borst zongen alle aanwezigen mee. Na dit optreden gingen de genodigden weer naar binnen in De Til. Daar werd door de burgmeester een toost uitgebracht met een oranje bitter. Onder het genot van drankjes en hapjes werd er verder bijgepraat. 

Muziekplein, voor oranje door oranje

Het is bijna weer zo ver! Koningsdag 2018! Ook dit jaar is er om en rond de Til uiteraard weer van alles te doen! Het Muziekplein is ondertussen bijna niet meer weg te denken op Koningsdag. Lees hieronder wat er allemaal te doen is.     ​

NL doet in "de til"

Op zaterdag 10 maart waren enkele vrijwilligers in het kader van NL doet actief aan het werk in "de Till". Jong en oud waren aan het klussen. Tijdens de koffie werd lekker gesnoept van eigen gemaakte appeltaart en - cake. Gelukkig kon aan het einde van de ochtend enkele klussen zoals het vervangen van zachte glijders onder de poten van de nieuwe stoelen, het schilderen van de toiletten, of het schoonmaken van vele lades van drankkoelkasten, het verwijderen van zwerfvuil in de tuin en het inventariseren van het servies. Als dank ontvingen de vrijwilligers uit handen van Johan Boersen en kleine attentie. Zie hier onder een impressie van het harde werken!

Kindercarnaval in "de Til"

Zaterdag 10 februari vond weer het jaarlijkse kindercarnaval plaats in "de Til". Alle kinderen waren mooi verkleed. Er werd volop gedanst, gehost en gesprongen op vrolijke muziek.Het feest werd extra compleet toen plots de raad van 11 binnen kwam gestapt. In grote getale haakten jong en oud in op de lange hossende rij. Om 17.00 uur werd het grote feest afgerond. Moe maar heel voldaan gingen de jonge feestende kinderen weer naar huis, nadat zij een kleine verrassing van de raad van 11 in ontvangst hadden genomen. 

...
...

Hamersveldseweg 30, 3833 GR LEUSDEN | 033 4941826 | info@detil.nl

Hamersveldseweg 30, 3833 GR LEUSDEN

033 4941826 | info@detil.nl

Bel 033 4941826

Mail info@detil.nl